Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Laura  werkt het allerliefst voor opdrachtgevers in de zorg en de sociaal-maatschappelijke sector. Ze is in voor alles waar tekst aan te pas komt: bladformules en creatieve concepten, interviews, sfeerverslagen, columns, reportages, portretten. Ze schrijft voor (online) magazines, personeelsbladen en websites. Ze redigeert, vat samen en werkt als ghostwriter. Omdat je in ruim tien jaar een hoop kunt produceren, vind je op deze site een selectie uit Laura’s werk. Er is meer hoor. Vraag gerust naar iets dat aansluit bij jouw wensen.

Een kind dat een citroen mee naar school krijgt als lunch, omdat er niks anders meer in huis is. Een meisje dat afscheid moet nemen van haar kat en twee honden, omdat er echt geen geld meer voor is. Een moeder die niet weet of ze haar kind wel mee op het afscheidskamp van groep acht kan laten gaan. Leven in armoede - het gaat je voorstellingsvermogen te boven. 

Voor de LINDA. Foundation schreef ik het boekje 'Ik ben arm', waarin ruim 35 ouders, kinderen en professionals vertellen wat het betekent om arm te zijn in Nederland. Het zijn stuk voor stuk schokkende verhalen, óók omdat het lijntje tussen net genoeg en net te weinig hebben heel dun is. Een reality check van jewelste.

Het boekje is hier te koop. Het geld komt volledig ten goede aan Nederlandse gezinnen, die rond de feestdagen cadeaubonnen ontvangen om de dure decembermaand wat leuker te maken.

Foto: Roy Beusker. Ontwerp: Studio Room

Nu overal te koop!

Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul Trossèl (1971) en zijn zwangere vrouw Arianne (1972) volledig. Terwijl zij staat te douchen en hun zoontje televisie kijkt, krijgt hij op de bank een hersenstaminfarct. Hij ontwaakt weken later als gevangene van zijn eigen lichaam. Zijn geest is nog vlijmscherp, maar zijn lijf volledig verlamd. Zelfs praten gaat niet meer. Van hun onbezorgde bestaan is in één klap niets meer over.

Oogwenk is een confronterend, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek over liefde, vriendschap en verrotte pech. Hoe lang houd je hoop? Hoeveel geef je op voor het geluk van je geliefde? Is een verlamde vader beter voor een kind dan geen vader? Kent vriendschap grenzen? En wat maakt het leven nou eigenlijk de moeite waard? Oogwenk is een zoektocht naar de antwoorden.

Meer weten? www.oogwenkhetboek.nl. 

BAMI MAGAZINE

bami

 

BaMi Magazine vertelt verhalen over mensen uit de Brabantse dorpen Berlicum en Middelrode. Het blad verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt door professionals uit 't dorp. Ze werken mee aan BaMi uit liefde voor hun vak en het dorp. Puur voor de lol. En dat zie je.

BaMi brengt bijzondere verhalen over doodgewone mensen. We bevragen senioren over de liefde, gaan op zoek naar verborgen armoede, hangen een avondje op straat en portretteren mensen met een zichtbaar ander uiterlijk. Alles wordt gemaakt met liefde. Het effect: dorpsgenoten spreken elkaar aan op straat en uiten openlijk hun ontroering en trots. Man, wat fijn.

Laura was de eerste drie jaar hoofdredacteur van BaMi, met héél veel plezier. Nu schrijft ze 'gewoon' mee. Want stoppen met BaMi is echt geen optie. 

Lees hier de nieuwste editie.

LINDA. MAGAZINE

linda

 

De portrettengalerijen en persoonlijke verhalen die Laura schrijft voor LINDA., LINDA. MAN, LINDA. MEIDEN, LINDA. MODE, LINDA. WONEN en L'HOMO, hebben vaak één ding gemeen: ze gaan over mensen die ergens mee worstel(d)en. Veerkracht, zelfkennis, eerlijkheid en moed - ze maken mensen weergaloos interessant.

Volgens hoofdredacteur Jildou van der Bijl schrijft Laura met lef en liefde. 'Ze stelt op een respectvolle manier alle vragen die ze heeft (ook de schaamteloze) en verwerkt de antwoorden op een liefdevolle manier', schreef ze in de gezamenlijke inzending voor de Seks & Mediaprijs 2015. De serie portretten over gehandicapte mannen en betaalde liefde behoorde tot de genomineerden.

Lees meer

Laura maakte daarnaast onder andere portretten over zelfbeschadiging, uithuwelijking, slachtoffers van loverboys, wakker worden tijdens een operatie, vaginisme, psoriasis en meiden met een alcoholverslaafde moeder. Ze interviewde een vrouw die bijna stierf aan een vleesetende bacterie, een meisje dat gestalkt werd door haar ex en verschillende moeders die hun kind verloren. Sinds 2016 zijn een aantal van deze verhalen via Blendle tegen een kleine vergoeding te lezen.

 

FRAGIEL

fragiel

 

In Fragiel vertelt Joost Bemelmans zijn levensverhaal. Joost groeit op in een welgesteld, Eindhovens gezin van vier kinderen. Vader Alphons is een vooraanstaand ingenieur bij Philips. Joost aanbidt zijn veeleisende vader, die leeft voor zijn werk en zijn grote hobby fotografie. Voor de buitenwereld leidt de familie Bemelmans een gelukkig leven, maar voor Joost voelt het vaak anders. Hij gaat gebukt onder de schone schijn die zijn ouders ophouden en wordt onzeker door het gebrek aan affectie en waardering binnen het gezin. Als Joost achttien jaar is, maakt zijn vader een voor hem onbegrijpelijke keuze. De rigoureuze beslissing van zijn vader en de manier waarop zijn moeder ermee omgaat, hebben een verwoestend effect op het leven van de jonge Joost. 

Fragiel is te koop voor € 15,- (excl. verzendkosten). Stuur een mail met je adresgegevens.

ZAYAZ

buurt

 

In Den Bosch - daar wonen pas leuke mensen. Mensen die boodschappen doen voor elkaar. Elkaar helpen met huiswerk of een muurtje texen. Speelgoed uitlenen of een pannetje soep maken voor de buurvrouw. Bij woningcorporatie Zayaz erkennen ze de waarde van die mensen - het bewonersblad Buurt staat vol met hun verhalen. Laura mag al die Bosschenaren thuis bezoeken, samen met vakvriendin Chantal Wuijster. Het kan gebeuren dat ze zomaar ergens een kom verse kippensoep mogen mee-eten. Leuk hè? 

Lees hier de laatste Buurt.

DE DOMMEL

fris

 

Bij Waterschap De Dommel zuiveren ze rioolwater, maar da's lang niet alles. Ze leggen ook natte natuurgebieden aan en transformeren afvalstromen in bronnen voor duurzame energie. De bevlogenheid waarmee De Dommel vernieuwt, heeft Laura's kijk op water echt veranderd. Als dat zo doorgaat, komt het helemaal goed met de wereld.

Laura schrijft voor Fris, het personeelsmagazine, maar werkte ook mee aan andere projecten, zoals een boek over waterharmonica's in Nederland. 

Interesse in teksten over water? Stuur een mail.

GGZ OOST BRABANT

haarhuis-02

 

Als er één vakgebied is, waaraan Laura haar hart heeft verpand, dan is het de psychiatrie. Ze heeft er veel mensen ontmoet, die door een ingewikkelde stoornis hun leven totaal zagen veranderen. Hoe leef je verder met een trauma, stemmen in je hoofd en angsten die je zelf niet eens begrijpt? Er zijn heel veel mensen die het doen - ze moeten wel, natuurlijk.

roemer-02

 

Voor De Link, het relatiemagazine van GGZ Oost Brabant interviewde Laura gewone mensen en bekende Brabanders over de pieken en dalen in hun leven. Ze sprak onder andere met SP-frontman Emile Roemer, zwemcoach Jacco Verhaeren, tenniscoach Paul Haarhuis en artieste Sandy Kandau.  

Interesse? Stuur een mail.