Selecteer een pagina
OVER MIJ

Laura werkt sinds 2005 als freelance tekstschrijver en journalist in Den Bosch en omgeving. Voordat ze voor zichzelf begon, was ze communicatieadviseur bij verschillende overheden en bedrijven. 

Betrokken en verbindend

Maatschappelijke betrokkenheid vormt de rode draad in Laura’s loopbaan; vrijwel al haar werkgevers en klanten maken de wereld op een bepaalde manier beter. Laura schrijft het allerliefst over zorg en gezondheid, woningbouw en gebiedsontwikkeling, verduurzaming, onderwijs en andere maatschappelijke vraagstukken. In haar teksten streeft ze naar het creëren van begrip en verbinding; het is haar manier om de wereld wat mooier te maken. 

Geïnteresseerd en integer

Als iemand met zijn hele hart vertelt, is Laura al snel geboeid. Of het nou gaat om een nieuw zuiveringssysteem voor stikstof of het verlies van een kind: ze leeft zich in en schuwt de moeilijke vragen niet. Haar oprechte interesse maakt dat ze door kan vragen, zowel bij kwetsbare mensen als bij doorgewinterde directeuren. Laura bevrijdt haar gesprekspartners (als het nodig is) van een gebrek aan focus, een overschot aan vakjargon of schaamte. Ze voelt een grote verantwoordelijkheid om hun verhaal zo integer mogelijk te verwoorden.

Ervaren en zorgvuldig

Eenmaal thuis, achter de laptop, begint het zoeken naar de beste woorden en de mooiste zinnen – een bezigheid die zelfs na ruim twintig jaar nog niet verveelt. Het medium waarvoor Laura schrijft, maakt eigenlijk niet uit; Laura is in voor alles waar tekst aan te pas komt: bladformules en creatieve concepten, interviews, sfeerverslagen, columns, reportages, portretten, jaarverslagen en andere rapporten. Ze schrijft voor (online) magazines, personeelsbladen en websites. Het polijsten gaat door tot er een tekst ligt die recht doet aan de ontmoeting. Door haar ruime ervaring verloopt dit proces eigenlijk altijd heel soepel.

Hier vind je Laura’s cv.