Image Image Image Image Image Image Image Image Image

04 jan

By

No Comments

I love LINDA. (en het is wederzijds!)

4 januari 2006 | By | No Comments

De ultieme kruising tussen Heleen van Royen en Daphne Deckers zou ik worden. Ongeveer met die woorden kondigde ik mijn ontslag aan. Ik ging mijn dromen achterna! Wie vroeg naar mijn business plan, kon ik met één zin bedienen. Kansen grijpen, vast eens op mijn bek gaan, maar weer opstaan en gáán met die banaan. Een uiterst effectieve benadering, zo blijkt. Want droom één is gerealiseerd! In december 2005 verschijnt mijn eerste grote verhaal in het tijdschrift van het jaar: LINDA. Magazine.

Als ik nuchter had nagedacht – wie mij beter kent, weet dat dat geen talent is – was het er waarschijnlijk nooit van gekomen. Dan had ik waarschijnlijk nooit de ballen gehad om tijdens een bladenmakersborrel op haar af te stappen. Maar ze was er, de hoofdredacteur van LINDA., en ze had net een vurig betoog afgestoken over lef. Lef om te doen waar je in gelooft. Ik besloot het te zien als een teken en stapte met kleffe handjes op haar af. “Ik wil heel graag voor jouw blad schrijven, heb geen tijdschriftervaring maar weet zeker dat ik het kan”, was mijn vurige, maar niet echt sterke pleidooi. Ik kreeg het mailadres van de chef redactie met het advies te vragen om een proefopdracht. Ha! Dé kans!

Nadat het onderwerp en de inhoud globaal duidelijk waren, ging ik bevlogen aan de slag. Tevreden stuurde ik mijn verhaal een paar weken later in. “Nou, dit is het nog niet hoor”, was de eerste reactie van ‘lands beste blad. Ik ook met mijn zelfvertrouwen. Geheel in lijn met mijn business plan boog ik me over de terechte kritiek en maakte een nieuwe versie. Vier beoordelingsrondes later kwamen de verlossende woorden: een goed verhaal! En of ik in de toekomst nog eens iets wilde doen. Als ik tijd had. Al moet ik er middenin de nacht mijn bed voor uit, voor deze droom sla ik met liefde een paar nachtjes over. 

Submit a Comment